08-715 24 40

Järn, Metaller & Handelsstål

Sälja metallskrot Stockholm

Vill du bli av med metallskrot i Stockholmsområdet men vet inte vart du ska vända dig? Då har du kommit rätt! Vi köper ditt metallskrot i Stockholm och ser till att det återanvänds inom industriella verksamheter, för en mer hållbar hantering och tillverkning av metaller.

Om oss

All Metal Recycling slog upp portarna i juli 2022. Vi köper metall- och järnskrot från såväl privatpersoner som företag, för att detta skrot sedan ska kunna återanvändas i tillverkningen hos till exempel järn- och stålverk då de producerar nya varor. Vårt mål är att ta vara på den stora potential som finns i järn- och metallskrot, då det i princip går att återvinna dessa material i oändlighet utan att det innebär sämre kvalitet eller prestanda.

Vi köper gärna överblivet material så som koppar, metallskrot, kablar mm. Om du behöver hjälp med at boka transport så kan vi stå till tjänst med det också. Vänd dig till oss om du ska sälja metallskrot i Stockholm!

Sälja metallskrot Stockholm

Vanliga frågor om att sälja metallskrot i Stockholm

Kanske har du hört talas om möjligheten att sälja metallskrot eller till och med gjort det tidigare, kanske är det helt nytt för dig. Vi besvarar här några av de vanligaste frågorna och ger klarhet i varför det alltid bör vara det självklara valet!

Vilka material tar ni emot? 

Vi tar emot järn och olika metaller såsom exempelvis koppar och aluminium, kabelskrot etcetera.

Hur mycket kan jag få betalt för mitt metallskrot? 

Den ersättning vi erbjuder baseras på det rådande kilopriset samt mängden metall du önskar sälja. Kontakta oss för aktuella kilopriser på olika metaller. 

Vad händer med det skrot jag säljer till er?

Det metallskrot du säljer till oss fortsätter efter sortering hos oss vidare till industriella verksamheter såsom stål- och järnverk, där det återanvänds i produktion av nya varor. 

Vad är fördelarna med att sälja skrot? 

Förutom att du genom försäljning av ditt metallskrot kan tjäna lite extra pengar, en fördel du inte får då du till exempel lämnar in det på soptipp, så finns det också stor vinning sett ur ett miljöperspektiv:

● Metall kan återvinnas hur många gånger som helst utan att det påverkar metallens kvalitet negativt, varför det är ett utmärkt material att återanvända. De energibesparingar som görs vid återanvändning av metaller jämfört med att bryta och framställa nya är enormt stora - vid återanvändning av stål är energiåtgången exempelvis endast 25% av den som krävs då nytt stål ska framställas från järnmalm. Även återvinning av koppar och aluminium innebär stora mängder insparad energi.

● Återanvändning av metaller bidrar också till minskade utsläpp av olika växthusgaser såsom koldioxid och kan reducera luftföroreningar med upp till 86%, samt reducera vattenföroreningar med cirka 40%. Dessutom leder återvinning av metaller också till att mindre järnmalm, vilket är en viktig naturresurs, används.

Omkring 400 miljoner ton metall återvinns årligen runt om i världen, men det finns stora möjligheter samt fördelar med att öka denna siffra ytterligare i framtiden. Användningen av stål och metall i världen förväntas öka under kommande år, med anledning av den globalisering och tillväxt som sker. För att svara upp på denna ökade efterfrågan på ett hållbart sätt krävs fortsatt arbete med återvinning av olika metaller världen över. Genom att sälja ditt metallskrot till oss gör du därigenom en viktigt insats för miljön och en mer hållbar framtid!

Kontakta oss gärna för mer information kring hur du går tillväga för att sälja ditt metallskrot i Stockholmsområdet.

Öppettider

Måndag - Torsdag 7:00-16:00
Fredag 7:00-15:00

Lördag - Söndag STÄNGT


Avvikelser: Fredag 4 okt öppet 7:00-14:00 (dag innan Alla helgons dag)

Namn E-post Meddelande Skicka in